preloader

Välkommen till Borås Konståkningsklubb!

 

Här finns information som är bra att veta för dig som är ny i klubben.

 

Schema

Aktuellt schema och grupper finns under rubriken Schema. Gå in och titta ofta, då schemat kan behöva uppdatera med kort varsel.

 

Ishallen är den mest bokade anläggningen i Borås Stad och vi är flera föreningar som tränar i hallarna. Det är konståkning, hockey och i vissa perioder även bandy. Tiderna ska täcka behovet av träning, tävlingar och cuper.

 

Tränarna gör sitt bästa för att skapa ett så bra schema som möjligt utifrån de förutsättningar vi har att förhålla oss till, som tilldelade istider och åkarnas ålder.

 

Har man missat ett ispass så försök gärna kompensera med en annan tid senare under veckan.

 

Anmäl frånvaro

Frånvarorapportering sker via chatfunktionen ”Kontakta oss” under fliken Åkare på hemsidan. Vid problem med chatfunktionen så kan man anmäla frånvaro via sms till tränartelefonen 076-3919009.

 

Omklädningsrum

Vilka omklädningsrum som används för dagen visas på TV:n nere i foajén. Normalt har vi omklädningsrum 8 på vänster sida, utan föräldrar. I omklädningsrummen på höger sida får föräldrar hjälpa de yngre barnen vid behov. Bänken utanför används inte för att byta om.

 

Markträning

Fysträning hålls både utomhus, inomhus, samt i korridorer i ishallen beroende på väder och möjlighet att boka danssalen eller Lundbyhallen. Ta gärna med hopprep och vattenflaska.

 

Under träningstid

Alla föräldrar hänvisas till läktaren, cafeterian eller foajén under träning.

 

Skåp för skridskor

I skridskoförrådet även kallad ”Skrubben” finns skåp att hyra i mån av plats. Skrubben finns i bottenplan direkt till vänster efter ingången. För mer information, kontakta kansliet via telefon
0762-18 46 12 eller mail kansli.boraskk@gmail.com.

 

Om ni hyr skåp men vill byta till ett annat så måste man kontakta kansliet först. Vi har en lista över lediga skåp och är något av dessa skåp låsta klipps låset bort och skåpet töms. Därför är det viktigt att byte av skåp går via kansliet så det inte blir några missförstånd.

 

Test och tävling

Tränarna meddelar när åkaren är redo för att börja testa och tävla. Anmälan till respektive tillfälle sker via länk på hemsidan.

 

Vid test avgör tränarna veckan innan om åkaren är redo och har chans att klara testet.

 

Det är valfritt att testa och tävla. Bra att veta att det krävs en licens för test och tävling vilket man får information om när det är dags.

 

Show

BKK avslutar både höst- och vårtermin med en show där alla är välkomna. En show som är mycket uppskattad både av åkare och åskådare. Anmälan till att medverka i showen sker också via länk på hemsidan.

 

BKK kansli hittar man intill de stora entrédörrarna en trappa upp.

 

Vaktmästarnas kontor är vid ingången på bottenplan direkt till höger. Behöver man ringa dem så finns mobilnumret på dörren.